Molnár Tibor önéletrajza - Molnár Kiadványszerkesztő Bt. honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MAGYAR MENÜ > Tibor személyes oldalai

Tibor önéletrajza

Molnár Tibor vagyok, a Molnár Kiadványszerkesztő Bt. tulajdonos-cégvezetője.
Budapesten születtem 1961-ben. Az általános iskola elvégzése után a Toldy Ferenc Gimnázium angol tagozatán tanultam és 1979-ben tettem sikeres érettségi vizsgát. Ugyanebben az évben felvételt nyertem az egri Tanárképz
ő Főiskolára, ahol 1983-ban szereztem magyar nyelv és irodalom – angol szakos tanári diplomát.
A f
őiskola elvégzése után egy újonnan épült iskolában kezdtem tanítani, de egy év után másfél éves sorkatonai szolgálatra kellett bevonulnom. A leszerelés után visszatértem korábbi munkahelyemre, de további másfél év tanítás után elhagytam a tanári pályát. Olyan munkát próbáltam keresni, mely több kreativitást igényelt, így kiadói szerkesztőként helyezkedtem el a Hungexpo kiadójában. A szerkesztőként eltöltött három év során a legkülönbözőbb kiadványokat szerkesztettem, köztük könyveket, prospektusokat, naptárakat.

Közben másodállásban szerkesztő-riporterként dolgoztam egy kis kábel-televíziós stúdióban.
1990-ben jelentkeztem egy
fejvadászcég pályázatára, melyet elnyerve az egyik kiadói osztály vezetője lettem a Képzőművészeti Kiadónál. Az ország akkori legnagyobb képes levelezőlap és üdvözlőlap kiadóját vezettem három évig, a kiadó megszűnéséig.
Az 1980-as évektől kezdve foglalkozom számítástechnikával, a szerkesztői és osztáylvezetői munka mellett megismerkedtem a számítógépes kiadványszerkesztéssel, így 1994-ben úgy döntöttem, hogy saját vállalkozást indítok, teljes körű kiadványszerkesztési és nyomdai előkészítő szolgáltatást nyújtva.
Kezdetben a nyomdai kivitelezés szervezését is vállaltam, de az utóbbi években már csak nyomdai előkészítést.
Megrendelőim számára a legkülönbözőbb kiadványok előkészítésének minden munkafázisát magam végzem: szkennelést, képfeldolgozást, illusztrációk és grafikonok készítését, tervezést, tördelést, levilágítást.
2008-ban töltöttem ki a Mensa HungarIQa intelligenciatesztjét, melynek eredményét itt tekintheti meg.

Kérem, tekintse meg két személyes fotó-galériámat itt, itt és itt!

Ide kattintva megtekintheti Genesis oldalamat.

© Molnár Tibor
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz